8 Απρ 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ASLAN TAYFUN ÖZKÖK

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ASLAN TAYFUN ÖZKÖK


Ο Τούρκος αριστερός αγωνιστής Aslan Tayfun Özkök απειλείται άμεσα με απέλαση στη Τουρκία από το ελληνικό κράτος. Καλούμε όλους να συμπαρασταθούν για να σταματήσει η απέλασή του!


Ο Aslan Tayfun Özkök έχει αγωνιστεί χρόνια ενάντια στο καταπιεστικό σύστημα της Τουρκίας. Κατά τη δεκαετία του 80, φυλακίστηκε για πολλά χρόνια και βασανίστηκε εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων. Εδώ και αρκετό καιρό διέμενε στο εξωτερικό, μέχρι που φυλακίστηκε πάλι για περίπου 8 μήνες στην Κύπρο. Αμέσως μετά τη κράτησή του κατέθεσε αίτηση για πολιτικό άσυλο, η οποία όμως απορρίφθηκε από το κυπριακό κράτος με αποτέλεσμα να απελαθεί στην Ελλάδα. Στις 25 Μαρτίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο από τις ελληνικές αρχές, και αφού περίμενε 5 μέρες για να τον δικάσουν, φυλακίστηκε.


Τα τελευταία χρόνια επικρατεί μια αντιτρομοκρατική υστερία στις χώρες της Ε.Ε. που στόχο έχει πολιτικούς αγωνιστές, και η οποία με την πρόσφατη οικονομική κρίση φαίνεται να έχει επιδεινωθεί. Εξαιτίας της δε, οι πολιτικοί πρόσφυγες συκοφαντούνται ως τρομοκράτες προκειμένω να πληγούν τα δικαιώματά τους. Ο κύκλος των επιθέσεων αυτών κλιμακώνεται με το πιο πρόσφατο παράδειγμα της προσπάθεια του ελληνικού κράτους- και κατ' επέκταση της εδώ αστικής τάξης- να απελάσει τον Özkök. Η εχθρική αυτή ενέργεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κοινό αγώνα από τη μεριά των αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών, αντιμιλιταριστικών δυνάμεων για να αποτρέψει την απέλασή του, καθώς και κάθε άλλου τέτοιου είδους επιθετικές πρακτικές.


Η πραγματικότητα στο σύγχρονο καθεστώς της Τουρκίας είναι ότι κάθε αγώνας για τη δημοκρατία καταδικάζεται ως έγκλημα. Οι αντιφρονούντες σκοτώνονται, δολοφονούνται στους δρόμους, στα αστυνομικά τμήματα. Τα βασανιστήρια συνεχίζονται συστηματικά, ενώ αγωνιστές, διανοούμενοι, συγγραφείς φυλακίζονται σε φυλακές τύπου F. Παρόλα αυτά δημιουργείται μια ψεύτικη εικόνα εκδημοκρατισμού, τόσο προς τα έξω, όσο και στο εσωτερικό. Μια εικόνα που γκρεμίζεται μπροστά στην πραγματικότητα που ζει ο λαός, αφού με τις καθημερινές δολοφονίες το πραγματικό πρόσωπο του φασιστικού κράτους γίνεται ολοένα και πιο διακριτό.


Προβάλλοντας το πρόσχημα του υποτιθέμενου εκδημοκρατισμού της χώρας, οι απελάσεις Τούρκων και Κούρδων συντρόφων συνεχίζονται, και λειτουργούν σαν πολιτική απενοχοποίηση για τα εγκλήματα των αρχών. Γι αυτό το λόγο σε περίπτωση απέλασης του Özkök- που καμία ασφάλεια δεν μπορεί να έχει πλέον στην Τουρκία ακόμα και για την ίδια του τη ζωή- ευθύνη έχει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία και πρέπει να παραιτηθεί από αυτή την αντιδραστική στάση και να του προσφέρει πολιτικό άσυλο.


Ζητάμε:

Να δοθεί πολιτικό άσυλο στον Aslan Tayfun Özkök και σε όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Aslan Tayfun Özkök, να απελευθερωθεί άμεσα


Πολιτιστικό Κέντρο των Λαών της Ανατολής ''ΓΕΦΥΡΑ''

Εφημερίδα ''DEVRİMCİ DEMOKRASİ''

Περιοδικό ''PARTİZAN''

Εφημερίδα ''ATILIM''

Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν

Εφημερίδα ''TÜRKİYE GERÇEĞİ''

Περιοδικό ''Ο ΑΛΛΟΣ''

Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων Θεσσαλονίκης

CLANDESTİNA.ORG

Φορουμ Αλβανων Μετανατων

πολιτιστικο Κεντρο “ο Δρομος”

07.04.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου