14 Φεβ 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ο αγώνας των μεταναστών απεργών πείνας στα Χανιά είναι δίκαιος. Καταφεύγουν σε αυτό το έσχατο μέσο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους για να παλέψουν για όλους όσοι αντιμετωπίζουν τo ίδιο πρόβλημα: την ποινικοποίηση της μετανάστευσης. Ζητούν να τερματιστεί το καθεστώς ομηρίας των «χωρίς χαρτιά», οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτονται με τη χορήγηση είτε άδειας παραμονής είτε πολιτικού ασύλου. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και δεν νοείται να αντιμετωπίζεται έτσι από το κράτος.

Η κρατική εξουσία υιοθετεί πλήρως τη λογική της «Ευρώπης – οχυρό» και αρνείται στους μετανάστες το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς. Δεν γίνεται καν λόγος για όσους υποβάλλουν αίτηση πολιτικού ασύλου, οι οποίοι παλεύουν με την ατελείωτη γραφειοκρατία, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται στα Τμήματα Αλλοδαπών (π.χ. Πέτρου Ράλλη) και εν τέλει έρχονται αντιμέτωποι με την απόρριψη του αιτήματος, καθώς η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην ΕΕ ως προς την παραχώρηση ασύλου στους πρόσφυγες. Αυτή η αντιμετώπιση ανοίγει τον δρόμο σε αδιανόητα φαινόμενα, όπως η απόπειρα διοργάνωσης πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Άνθρωποι που έχουν αυτονόητο δικαίωμα στην ισότιμη μεταχείριση στοχοποιούνται, διώκονται και ποινικοποιούνται.

Το ζήτημα όσων δεν έχουν χαρτιά και κατά συνέπεια φωνή μας αφορά όλους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και χαιρετίζουμε όλες τις κινήσεις έμπρακτης συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών πείνας. Αγωνίζονται για εμάς… τούς οφείλουμε να αγωνιστούμε για αυτούς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΓΕΦΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου